Ανακαλύψτε το Πήλιο

Ο περίφημος “Μουντζούρης”‬

17 Jan 2013

‪Το ατμοκίνητο τραίνο του Πηλίου ο περίφημος “Μουντζούρης” έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Πηλίου και της Μαγνησίας γενικότερα συμβάλλοντας στην επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το ατμοκίνητο τραίνο ήταν έργο του Ιταλού μηχανικού Εβαρίστο ντε Κίρικο, πατέρας του γνωστού καλλιτέχνη και ζωγράφου Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.‬

Video entry item

11 Jan 2013

‪ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ‬

7 Jan 2013

Κάτω Λεχώνια‬
‪Είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε ερχόμενοι από το Βόλο. Εδώ υπάρχουν αρκετά μπαράκια και καφέ που προσφέρουν όμορφες προτάσεις για ξεκούραση και χαλάρωση απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας.‬
Καλά Νερά
Η παραλία στο τουριστικό θέρετρο Καλά Νερά είναι από τις πιο γνωστές και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Τα νερά είναι πολύ καθαρά και θα απολαύσετε δροσερές στιγμές στον καλοκαιρινό ήλιο. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που είναι σκεπασμένος με πλατάνια και ευκαλύπτους, υπάρχουν ταβερνάκια, ουζερί, ψησταριές, μπαράκια και καφετέριες.
Μπούφα
Η Μπούφα είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καλά Νερά και Άφησσο. Είναι επίσης από τις πιο γνωστές παραλίες και συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές από τα γύρω χωριά. Είναι πολύ όμορφη και έχει καθαρά νερά.
Άφησσος
Στην ΄Αφησσο υπάρχουν αρκετές παραλίες με πιο γνωστές την παραλία Αμποβός και Καλιφτέρη, που έχουν ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά.